maandag 31 januari 2011

Een behouden vaart?!

Om de tijd te doden heb ik voor een jarige vriend dit cadeautje gemaakt, het past niet door de brievenbus, dus het moet persoonlijk bezorgt worden, maar dat is geen probleem nu, met al die vrije tijd! Het project is uit de Cards Only van december en het heet ironisch genoeg: een behouden vaart! Ze doet mee aan Challenge 2011-2 van Alles met en over kleuren met Derwents.


Het patroon wat je via internet aan moet vragen paste helaas niet uit een vel cardstock, dus ik heb een groot stuk karton bij de hobbywinkel hier in Mannheim gehaald en het daaruit gesneden, het blauwe cardstock is van Bazzill en DP van Magnolia. Ik heb ook even een opfris cursus Splitsen & Knopen gedaan, via internet, want de scheepsknopen worden hier niet veel meer gebruikt! De stempel is een Magnolia en het kompas op de achtergrond is een stempel van Artemio. De ovaal is uit gesneden met Nestabilities, het lintje komt van een hobbywinkeltje in Zwolle en het koord uit een winkeltje in Breisach.


De schelpstempel op de achterzijde is ook van Artemio en uitgesneden met Nestabilities


Tilda is ingekleurd met Derwent potloden, de knoopjes op haar jurk zijn plakpareltjes en op haar schoenen heb ik ze ingevuld met de parelpen.En dan nog een kleine update over ons tijdelijk verblijf in Mannheim, vanwege de stremming van de Rijn. We gaan vandaag onze 18e dag in, maar nog geen uitzicht op vertrek, dus we wachten rustig af. Ik heb vanmorgen nieuwe foto's genomen van de haven waarin we liggen, dit is ons zicht voor onsen dit is het zicht achter ons. Er liggen ook nog de nodige schepen in andere havens en buiten aan de Rijnkades bij elkaar ongeveer 100 in Mannheim, staat hier in de berichten, in totaal denkt men dat het er meer als 500 zijn nu aan deze kant van de stremming, want schepen mogen wel deze kant op varen, maar kunnen dan niet terug en sluiten weer aan. Er begint nu weer een ander probleem te volgen, want het water in de Rijn zakt nu en dan liggen weer veel schepen te diep, dus moet er hier en daar weer lading uit gelost worden, dus al met al, nog geen goede vooruitzichten. Er komen nu veel fotografen langs en mijn man is vanmorgen geinterviewd door een filmploeg (een zin!), ben benieuwd of we er nog wat van zien.

13 opmerkingen:

Unknown zei

Gelukkig heb je je hobby José, anders gaat het toch wel vervelen denk ik! Wel heel vervelend dat je nog steeds geen zicht op vertrek hebt. Ik hoop maar dat jullie weer snel op de vaart zitten. Succes!
O ja, moet ik nog wel even vertellen wat ik van je project vind. LOL Dat ziet er weer fantastisch uit! Erg leuk gedaan.

gr. Renata

Tineke van der Linden zei

Je hebt een schitterend mannenkado gemaakt José!!!
Ik volg het nieuws telkens om te weten of jullie als varen kunnen maar nee.. En nu idd ook het probleem dat de Rijn zakt. Wat een problemen allemaal. Dit gaat zoveel kosten maar jullie krijgen niet de volledige vergoeding op een dag dat er wel gevaren zou zijn..
Hoop dat je je man op het nieuws hoort of ziet!
Groetjes, Tineke

Monie zei

Jeetje er zit echt geen schot in José. Gelukkig kan je je wel vermaken maar leuk is anders.Je hebt je tijd goed besteedt , ik vind het een prachtige creatie!

Margreet zei

wat een prachtige flessenhanger José....je hebt Tilda geweldig mooi ingekleurd....ook ik volg steeds het nieuws en denk dan aan julli....dit moet jullie handen vol geld kosten....als er nu maar genoeg over blijft voor jouw hobby! (al zul je met je voorraad voorlopig nog wel vooruit zal kunnen)....ik hoop dat jullie weer snel een behouden vaart kunnen doen!
xxx Margreet

Marjanne zei

Meid wat een zorg voor jullie! Daar sta je als landrot niet bij stil, dat zoiets kan gebeuren. Heel veel sterkte maar weer, wat kan je anders zeggen, ik bewonder je geduld! Dit is nog eens wat anders dan een half uur in de file staan.
Wat een ontzettend leuk cadeau heb je gemaakt. Je hoeft je gelukkig niet te vervelen...

*Ellen* zei

ohh jee wat vervelend allemaal voor jullie, maar je moet er dan toch het beste van zien te maken, en dat heb je dus gedaan met dit schitterende werkstukje,

Unknown zei

Prachtig je creatie José heel leuk voor een man.
Jeetje de berichten zien er inderdaad nog niet goed uit voor jullie het is nu toch te hopen dat er een beetje schot in de zaak komt.

Groetjes Suze

Sylvia zei

Nou nou José, wat een gedoe toch allemaal he. Ja je hebt nu inderdaad de tijd voor dingetjes te maken. Maar de 18de dag al :( poeh, is leuk voor eventjes maar duurt nu wel erg lang he. En dan maak je nog een topper van een cadeau, och wat vind ik die mooi zeg. Prachtig in elkaar gezet en wat een steentje goed kleurwerk zeg! En leuk dat je wat foto's laat zien van hoe jullie er nu bij liggen. We houden hier alles in de gaten en paps ook.

Hugs
Syl

Marja Sch zei

Wow José wat is dit mooi geworden zeg. Wat een super mooi cadeau is het zo. Zo te horen heb je nog wel even tijd om verder te knutselen. Het zit niet mee, maar we blijven duimen hoor. Groetjes Marja

Loes Oorschot zei

Wat een geluk dat je deze hobby kunt uitoefenen! Je hebt schitterend cadeau gemaakt! Prachtig van kleur en helemaal af met de scheepsknopen.
Veel sterkte met de situatie!

Groetjes, Loes

debby4000 zei

Oh gorgeous, adorable wine box
luv
Debby

Nicole zei

Wat heb jij je tijd goed besteedt zeg! Echt een heel leuk kado, mooi ingekleurd en de details, zoals de scheepsknopen vind ik super. Leuk dat je meedoet met de Derwent-challenge.

Riet zei

Wat schitterend gemaakt Jose,leuke stempel,mooi ingekleurd.
Heel mooi papier.
Wat een toestand voor jullie 18 dagen alweer.
Dat lijk me zo lang aldoor maar zo maar liggen,je werk op je schip is onder tussen wel klaar.
En jullie liggen daar maar,en geen centen komt erop tafel.

Liefs Riet.