vrijdag 15 juli 2011

Luzern: mooie stad


Omdat we even zonder werk liggen hier in Zwitserland zijn we door kennisen uitgenodigd mee naar Luzern te gaan, waar zij de vriendin van hun zoon gingen bezoeken. Ze werkte in dit restaurant, waar we koffie gedronken hebben met heerlijke taartjes door de kok gemaakt.


Het uitzicht vanaf het restaurant, over de Vierwaldstättersee, is schitterend, jammer dat het bewolkt was, maar gelukkig was het wel droog. Op de achtergrond de berg Pilatus waarvan de top zich in de wolken bevind.


De beroemde Kapellbrücke, is de oudste overdekte houten brug ter wereld. De brug is na een brand in 1993, op de watertoren en brughoofden na, geheel vernieuwd.


De brug werd versierd met afbeeldingen die het verhaal vertellen van de oude Eedgenoten , de stad en republiek Luzern. Je kunt hier goed zien waar de brug vernieuwd is na de brand.


Op het terras waar we een Flammenkuchen aten, werd op de placemat verteld hoe je er een bootje van kon vouwen, ik had daar geen uitleg voor nodig, ziehier het resultaat ;0))


Prachtig hoe hier veel oude panden beschilderd zijn, bij dit pand was de stamboom zelfs onder de dakrand verder geschilderd.Natuurlijk moesten de waterbouwkundige werken nader onderzocht worden, zoals deze stuw aan het einde van het meer waar de rivier de Reuss, de Vierwaldstättersee verlaat.


Langs het meer loopt een gezellige boulevard waaraan veel restaurants en terrasjes liggen, hier hebben we 's avonds een hapje gegeten voor we terug naar boord gingen.

1 opmerking:

Marjanne zei

he wat leuk zo'n uitje! Mooie foto's bedankt voor de leuke stadswandeling.